Falltrygghet för äldre

Fallolyckor är ett av samhällets stora folkhälsoproblem. En av de mest utsatta grupperna är äldre. Fyra personer över 65 år dör varje dag på grund av fallolyckor. Det vill vi ändra på!

Det som är unikt med judons fallträning är inte bara den naturliga styrke-, koordinations- och balansträning som den ger, utan att den också kan lindra de skadliga effekterna av de fall som inte går att förebygga utan ändå inträffar.

Falltrygghet för äldre är en del av Svenska Judoförbundets fallpreventiva program Judo4Balance. På kursen får äldre lära sig att falla på ett säkert sätt för att öka tryggheten i vardagen. Genom att träna upp stryka, balans och kroppskontroll är det lättare att hinna parera och undvika att falla, och med rätt fallteknik minskas även risken att skada sig om ett fall ändå skulle ske.

Börja träna

Alla är välkomna till våra kurser i falltrygghet för äldre. Det behövs inte några förkunskaper utan träningen kan anpassas efter varje individs förmåga. Många deltagare vittnar om att träningen både bidrar till ökat välmående och trygghet i vardagen men också att de har väldigt roligt tillsammans på träningarna.

Kurser i falltrygghet för äldre anordnas i vår dojo (träningslokal) som ligger i Gråbo. Kurser leds av licensierade judoinstruktörer som genomgått en specifik utbildning via Svenska Judoförbundet för att leda fallkurser.

En kurs är fördelad på 12 stycken 45 minuters långa tillfälle och kostar 600 kronor.
Starten blir när vi har minst 10 stycken anmälda. För att anmäla er till kursen skicka ett mail till lerumsjudoklubb@telia.com