Så fantastiskt lyckat..

..det blev i lördags, när vi hade vår familjedag.
Dagen började med en gemensam träning för alla våra träningsgrupper med en bra uppslutning. Då Janna var på plats ”hemma” i Sverige så fick hon äran att ha hand om träningen. Det blev många parövningar och roliga tekniker vilket var mycket uppskattat från alla.

Parövning där man arm i arm genomför olika fysiska moment så som ex. hoppa på ett ben eller göra en kullerbytta ihop.
Uppvärmningsövning där man ska röra sig utan att krocka med någon annan

Efter vårt första träningspass var det dags för lite fika och lek i dojon för de yngre medan föräldrar och de äldre ungdomarna lyssnade på Robert Hagström som höll en föreläsning. Robert (1dan) som kommer från vår klubb jobbar till vardags med folkhälsofrågor i Vårgårda kommun , med fokus på barn och ungdomars hälsa. Han berörde ämnen så som hygien, kost, energidrycker, droger och tid man spenderar framför sin dator/telefon. Det var ett mycket uppskattat inslag och öppnade upp för många frågor.

Fika och föreläsning med Robert

Innan föräldra-/familjeträningen startade så hann vi även med lite uppvisning. Våra duktiga tjejer Lisa och Petra, som i somras deltog på Kata EM för ungdomar på Kanarieöarna, visade upp en serie ur Katame No Kata. Vår ordförande Lennart berättade om judo och kata för att alla skulle få en ökad förståelse för vår fantastiska sport. Willy och Gabriella visade även upp några tekniker ur Ju No Kata.

Petra och Lisa visar Katame No Kata, här på bilden försöker Petar ta sig ur en fasthållning
Willy parerar Gabriellas ”uppercut” i Ju No Kata

Efter uppvisningen var det äntligen dags för det moment som många hade sett framemot – familjeträningen. Caroline och Gabriella genomförde en traditionell judouppvärmning med många klassiska övningar följt av ne waza tekniker och ne waza randori. Ett mycket uppskattat inslag och flera av föräldrarna konstaterade att det såg mycket enklare och inte så tekniskt utmanande ut när man ”sitter på bänken”. Föräldrarna och syskonen kämpade på bra och var riktigt duktiga. Det var mycket skratt och kämparglöd från alla, vissa fick till och med ”blodad tand” och ville komma och provträna på den ordinarie träningen.

En klassisk uppvärmningsövning som kallas ”räkan”, användbar i ne waza

Som avslutning på denna fantastiska dag bjöds det på korv och bröd samt dryck och inte minst trevligt umgänge. Vi tackar alla barn, föräldrar och tränare som var på plats utan er hade detta inte varit möjligt.
Vi ser redan nu framemot nästa familjedag på klubben!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.