Föräldraträningen – vilken succé

Vi har länge pratat om att vi ska ha en träning för alla föräldrar och igår blev det äntligen av. Intresset för träningen blev mycket större än förväntat så det var över 40 personer på matten – föräldrar, barn och ledare.

Tanken var att föräldrarna skulle få känna på hur barnens träning går till samt få testa på hur det är att träna judo såklart. Flertalet av våra övningar kan se så lätta ut men är i själva verket ganska trixiga innan man får till rätt teknik.

Uppställning innan träningsstart

Passet började med klassisk judouppvärmning för att sedan byggas på med fallteknik. Därefter lärdes det ut två stycken fasthållningar –  kuzure kesa gatame och mune gatame – så att man därefter fick pröva på att köra lite newaza randori.

Men träningen slutade inte där!
Då föräldrarna visade sådant engagemang och var så duktiga blev det även ett tillfälle att få pröva på lite kast, vilket de klarade med bravur. Det började lite lätt med en ingång på o goshi (ett av de första höftkasten men brukar lära ut) och innan träningen var över hade alla kastat och blivit kastade.

Ett stort tack till alla som dök upp på träningen och tack till alla barn som hjälpte till att instruera. Detta kommer garanterat att bli ett stående pass en gång per termin.

Gruppbild efter avslutad träning
Caroline instruerar i newaza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.