Kata NM i Finland

Den 25 augusti 2019 deltog vi (Lisa och Petra) tillsammans med Willy och Gösta på Kata-NM i Finland. Vi kom dit på fredagen 24 augusti, då började vi med att träna för att känna på mattan och förbereda oss inför tävlingen. Dock fick vi senare reda på att det inte var mattan vi skulle tävla på.
Vi med både de yngsta och äldsta i tävlingen var både stammisar och nya. Medan jag och Petra gick runt och observerade alla intryck så var Willy och Gösta redan välbekanta med de andra tävlande. Detta gjorde att jag och Petra som nykomlingar fick mycket tips (och blickar) av de äldre tävlande. Men lika glada var vi.
På lördagen var dagen vi väntat på och nervositeten var på topp. Först ut var nage-no-kata och efter det var det min och Petras tur att tävla i katame-no.kata. Vi ställde upp oss vid mattkanten med våra blickar i fjärran till att efter tio minuter senare ta emot många applåder.  Vi fick även mycket beröm av domarna efter vår kata.
Nästan sist var Willy och Gösta med sin ju-no-kata. Inta bara fick vi tävla utan vi fick även chansen att se världsmästarna Ulla och Wolfgang tävla i ju-no-kata. Suprise suprise så vann dem. När alla tävlande var klara var det prisutdelning där Willy och Gösta kom på femteplats. Jag och Petra kom på fjärdeplats (suprise suprise kom vi inte sist).
Lisa Bergström
Lisa & Petra, Katame-no-Kata
Lisa & Petra, Katame-no-Kata
Willy & Gösta, Ju-no-Kata
Willy & Gösta, Ju-no-Kata
Lisa & Petra tillsammans med världsmästarna i Ju-no-Kata Wolfgang och Ulla
Hela Lerums gänget som var på Kata NM-2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.