Två helger med tävling

Det har varit två intensiva tävlingshelger för Lerums Judoklubb och mer kommer det att bli.

Förra helgen var det Gothenburg Judo Open på Prioritet Serneke Arena, en tävling arrangerad av Göteborgs Judoförbund. Vi hade 6 stycken tävlanden på plats under dagen under coachning av Andreas. Gabriella och Magnus närvarade även under dagen, Gabriella som en del av arrangörerna och Magnus som domare. Först ut var en taggad Dawid som kämpade på riktigt bra men tyvärr inte lyckades knipa en medalj plats. Richard började starkt med en snabb match som han avgjorde på en riktigt snygg tani otoshi. De följande matcherna lyckades han inte vinna men han fick ett välförtjänt brons med sig hem. I kategorin U18 kämpade Pontus på mot riktigt tufft motstånd men gick tyvärr medaljlös hem.  Även Petra var på plats och gjorde riktigt bra ifrån sig, då de bara var två i hennes kategori så fick hon gå bäst av tre. Petra jobbade på snyggt både stående och i mattan, men det räckte tyvärr inte till ett guld. Caroline gjorde comeback på tävlingsmattan efter nästan 18 års uppehåll och presterade mycket bra. Hon fick hoppa upp ett snäpp i viktklassen vilket även kändes på motståndet och det slutade med en bronsmedalj. Sist men inte minst  så har vi även David som dubblerade och tävlade både i U21 och senior.  Utmanande motstånd i båda kategorierna och David levererade bättre och bättre för varje match som gick men det räckte inte helt fram. Så det blir nya tag vid nästa tävling.

Söndagen var det dags för läger och Gabriella, Andreas, Caroline, Petra, Lisa, Pontus och Richard var på plats. Lägret arrangerades av Judo5/Göteborgs Judoförbund och ingen mindre än Anna Bernholm, vår landslagsstjärna rankad som nummer 4 i världen (-70kg), var gästtränare. Anna visade sina favorittekniker sumi gaeshi, stående, samt juji gatame, i mattan. Det blev även en hel del randori byten så ett gäng trötta med glada och nöjda lämnade arenan på eftermiddagen.

Foto: Kenny Kling

Nu i helgen som gick var det åter dags för tävling. Denna gången var det en nybörjartävling i Stenungsund, GO-Cup. GO-Cup är den perfekta första tävlingen och ett taggat gäng mötte upp coacherna Andreas, Gabriella och Caroline i Stenungsund. Ebbe, Valdemar, Alice, Vilda, Linus och Robin gjorde sin första tävling utanför klubben och var riktigt duktiga. Även Edvin, som nu har några tävlingar i bagaget, var med och presterade bra. Helgen bjöd på fin judo med mycket bra tekniker och det blev ett gäng medaljer hem till Lerum, 2 silver och 5 brons.