Kataläger med sensei Iura.

I lördags var ett gäng från klubben i Kristianstad för att delta på ett kataläger med sensei Yoshihiko Iura (Kodokan 8 dan) som instruktör. Sensei Iura är medlem i International Affairs kommittén och Kata Special kommittén, All Japan Judo Federation. Han har även en masterexamen i idrottsvetenskap (judo coaching). Den kata som stod på schemat var Nage No Kata.

Nage No Kata skapades av Jigoro Kano som en metod för att studera och lära sig principerna för kast, så att utövarna kan utföra sina tekniker i randori så effektivt som möjligt. Det är även den kata som man bland annat visar upp när man gradera sig till 1 dan.

Dagen var lyckad och Lerums Judoklubb tackar Kristianstad Judoklubb för ett mycket bra genomfört arrangemang.